top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNadia Abdelmalik

Waarom wij fan zijn van Thuisarts.nl

Je weet wat ze zeggen: als je iets wilt weten, vraag het aan Google! Nog nooit was het zo simpel om snel aan nuttige informatie te komen, of het nou gaat om info over een nieuwe fiets of de openingstijden van de drogist.


Maar als het aankomt op gezondheid, dan ligt het iets ingewikkelder. Dokter Google heeft een enorme schat aan kennis, maar kan het nog niet zo goed toepassen op jouw persoonlijke klachten. Want als je een willekeurig symptoom invoert in Google, kun je meestal binnen 3 klikken -onterecht!- concluderen dat je je uitvaart moet gaan regelen. En dat is jammer, want dan zit jij je voor niks druk te maken, en krijg je adviezen te lezen die misschien helemaal niet bij jouw situatie passen.

Gelukkig hebben we nu de website Thuisarts.nl. Wij zijn groot fan! En we vertellen je graag waarom.


- Op Thuisarts staan heldere informatie over veelvoorkomende medische klachten. Van haaruitval tot hartaanval, van wratjes tot buikpijn en vermoeidheid.

- Alle medische informatie op Thuisarts is geschreven door dokters.

- Er staan heel veel verschillende ziektes en symptomen in, zodat je bijna altijd vindt wat je zoekt.

- Thuisarts helpt om te bepalen of je naar de dokter moet gaan met een bepaalde klacht

- Na een doktersbezoek, kan jouw huisarts jou de Thuisarts-pagina meegeven die gaat over jouw klacht. Zo kun je nog eens nalezen welke adviezen er gelden in jouw situatie, en kun je het niet vergeten.

- Thuisarts is in begrijpelijke taal geschreven, aangevuld met filmpjes, foto's en tekeningen.

- De teksten zijn gebaseerd op de recente wetenschappelijke richtlijnen van de beroepsgroep, dus betrouwbaarheid is gegarandeerd.


Zo hebben we hier een voorbeeld: informatie over een hoog cholesterol. Via het lijstje links in het scherm kun je snel kiezen wat je wilt lezen. Alle belangrijke onderwerpen komen aan bod, o.a. met behulp van een video. In de rechterkolom kun je doorklikken naar informatie die voor jou nuttig is.


Screenshot Thuisarts.nl - Hoog cholesterol

We kunnen nog wel uren doorgaan over hoe handig Thuisarts.nl is. Maar kijk er vooral zelf eens rond. Als je een medische klacht hebt, als je meer wilt weten over een bepaalde ziekte, als je informatie wilt over een gezonde levensstijl en nog veel meer. En als je er met Thuisarts niet uitkomt, dan maak je natuurlijk gewoon een afspraak bij de huisarts. Wij luisteren naar jouw klachten en helpen je graag verder. Zo kun je Dokter Google voortaan links laten liggen!

84 weergaven0 opmerkingen
bottom of page