top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNadia Abdelmalik

Griepvaccinaties 2020

Bijgewerkt op: 10 feb. 2021

Zoals elk jaar in het najaar, hebben we in oktober en november 2020 de griepprik gegeven aan een deel van onze patiënten. Verspreid over twee prikdagen kregen maar liefst ca 800 patiënten hun griepvaccinatie!


Wat is de griepprik?


De griepprik is een vaccinatie die elk jaar aangeboden wordt aan mensen met een kwetsbare gezondheid. Denk hierbij o.a. aan mensen ouder dan 60 jaar, mensen met een verminderde afweer of aan mensen met astma/COPD. Deze kwetsbare patiënten krijgen elk jaar een uitnodiging voor de griepprik. Door deze vaccinatie heb je minder kans om de griep te krijgen - en als je toch de griep krijgt, word je minder ziek dan zonder de prik.


Het is een hele klus om alle patiënten te vaccineren naast het normale werk, zeker nu we vanwege de corona-maatregelen extra ruimte nodig hadden. Normaal doen we de vaccinaties in ons eigen gebouw, maar dit jaar konden we terecht in de Kuba moskee aan de overkant van de straat, zodat we de 1,5 meter in acht konden nemen. Met de nodige organisatie is het gelukt om iedereen binnen twee dagen te prikken, en daar zijn we best trots op.


Wil je meer weten over de griep en de griepvaccinatie? Lees er meer over op Thuisarts.nl

Fotografie: ByNadia.com

56 weergaven0 opmerkingen
bottom of page